Skip to content

TropiMy Przygody


Maroko i cukier, cukier i Maroko

Maroko i cukier, cukier i Maroko

Marokańczycy litrami piją herbatę ze świeżą miętą i cukrem. Kilogramem cukru. Sypią go do każdej możliwej herbaty i kawy. I mają w zwyczaju słodzić już w czajniku, więc nie ma miejsca na fanaberie czy z cukrem czy bez… Oczywiście na stole stoi cukier, ale to po to gdyby komuś w napoju było go niewystarczająco dużo. Ali (nasz host) żartował, że gdyby z Chin przestali importować cukier pewnie wypowiedzieli by Chinom wojnę:) A może wymyśliliby jakiś zamiennik? Bo przecież bez cukru to się nie da…

zarezerwuj lot
zarezerwuj nocleg
wypożycz samochód
Jeśli zarezerwujecie lot, noclegi lub samochód za pomocą powyższych linków, my dostaniemy parę groszy. Waszej rezerwacji nie zrobi to różnicy, a my wprawdzie kokosów nie zarobimy, ale zawsze na jakiś obiad czy wino się uzbiera 🙂 Dziękujemy!

1 Komentarze

  • wudu

    Luty 9, 2011

    pojawił się facebook, ale zdecydowanie nie lubię tego… oczywiście chodzi o cukier w herbacie, a raczej herbatę w cukrze ;]

Dodaj komentarz